top of page

Smeuïge zwarte bonen brownie

Eén van onze favorieten, deze zachte brownie mét peulvruchten!


Peulvruchten zijn een belangrijke basis voor een gezond voedingspatroon. Ze zitten bomvol eiwitten, vezels, vitaminen en ijzer. Maar, we geven toe, het is niet altijd makkelijk om ze in je dagelijkse maaltijden te verwerken. Hierbij DE manier om te genieten van zwarte bonen. Ja echt! Dit recept is glutenvrij en kan ook volledig plantaardig gemaakt worden door de eieren te vervangen voor lijnzaad.


Ingrediënten


  • 1 blik zwarte bonen (let op: zonder toevoeging als suiker en zout) a 400 gr

  • 200 gram dadels

  • 2 eieren (of 2 lepels lijnzaad, geweekt in water)

  • 2 el gesmolten roomboter of kokosolie

  • 4 el cacaopoeder

  • 2 tl wijnsteenbakpoeder

  • 1 el agavesiroop

  • Optioneel: gehakte walnoten/ pecannoten, stukjes pure chocolade 80%, kokosrasp, natuurlijk vanille extract


Bereiding


  1. Verwarm de oven voor op 180 graden

  2. Vet een kleine ovenschaal in of bedek met bakpapier

  3. Mix alle ingredienten (behalve de optionele) met een staafmixer

  4. Voeg eventueel de nootjes/ choco toe

  5. Bak de brownie voor 35 a 40 minuten in de oven

  6. Enjoy!









Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating

Be the first
to know

Contact

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang leuke tips en nieuws rondom onze events, workshops en receptenbundels.

Janneke: 06- 44013828 

  • Instagram
  • LinkedIn

Dankjewel voor je aanmelding! Check evt je spam voor de bevestiging.

©©2025, Kom tot Bloom 

bottom of page