top of page

Eten volgens het seizoen: herfst

Vers, lokaal en seizoensgebonden eten. Het klinkt zo logisch, maar we staan hier soms ver van af. Je kunt tegenwoordig in januari nog blauwe bessen eten en in de lente voorgesneden pompoenblokjes kopen. Hoe kan dit eigenlijk?


Als consument zie je het meteen aan de prijs: 6,99 voor een bakje blauwe bessen in de winter! Maar ze worden dan ook vanuit Chili overgevlogen. Slecht voor het milieu, je portemonnee én je lijf. Ons lichaam kan namelijk het beste voeding verwerken dat lokaal, vers en uit het seizoen komt. Het voedsel dat in dat seizoen geoogst wordt, levert namelijk precies de voedingsstoffen die we bij de weersomstandigheden nodig hebben. Denk bij guur weer aan verwarmend eten.


Herfst

We maken het je makkelijk door onze seizoensfavorieten met je te delen!


  • Appel

  • Peer

  • Bramen (begin herfst)

  • Wortel

  • Rode kool & biet

  • Pompoen

  • Witlof

  • Spruitjes

  • Boerenkool

  • Knolselderij

  • Pastinaak


Voor receptinspiratie bij dit seizoen kun je onze receptenmap downloaden op de website. Benieuwd wat jij gaat maken deze herfst!



Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating

Be the first
to know

Contact

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang leuke tips en nieuws rondom onze events, workshops en receptenbundels.

Janneke: 06- 44013828 

  • Instagram
  • LinkedIn

Dankjewel voor je aanmelding! Check evt je spam voor de bevestiging.

©©2025, Kom tot Bloom 

bottom of page