Eten volgens het seizoen: herfst
- jannekebroekkamp
- 21 okt 2024
- 1 minuten om te lezen
Vers, lokaal en seizoensgebonden eten. Het klinkt zo logisch, maar we staan hier soms ver van af. Je kunt tegenwoordig in januari nog blauwe bessen eten en in de lente voorgesneden pompoenblokjes kopen. Hoe kan dit eigenlijk?
Als consument zie je het meteen aan de prijs: 6,99 voor een bakje blauwe bessen in de winter! Maar ze worden dan ook vanuit Chili overgevlogen. Slecht voor het milieu, je portemonnee én je lijf. Ons lichaam kan namelijk het beste voeding verwerken dat lokaal, vers en uit het seizoen komt. Het voedsel dat in dat seizoen geoogst wordt, levert namelijk precies de voedingsstoffen die we bij de weersomstandigheden nodig hebben. Denk bij guur weer aan verwarmend eten.
Herfst
We maken het je makkelijk door onze seizoensfavorieten met je te delen!
Appel
Peer
Bramen (begin herfst)
Wortel
Rode kool & biet
Pompoen
Witlof
Spruitjes
Boerenkool
Knolselderij
Pastinaak
Voor receptinspiratie bij dit seizoen kun je onze receptenmap downloaden op de website. Benieuwd wat jij gaat maken deze herfst!

Comments