Recept: Kikkerkoekjes
- jannekebroekkamp
- 11 apr
- 1 minuten om te lezen
We hebben weer een lekker recept voor jullie mét verrassend ingrediënt: kikkererwten. De 'blondies' en 'cookie dough' van kikkererwten begonnen als trend in Amerika en we snappen waarom. Weinig meel, geen ei of boter nodig, maar toch smeuïg. Wij zijn fan! Zowel voor jezelf als voor kids leuk om te maken.

Kikkerkoekjes recept
Nodig:
1 pot kikkererwten, afgespoeld (pot a 350 gr)
Havermeel (5 el)
Notenpasta/ pindakaas (5 el)
Bakpoeder (2 tl)
Ahorn of agave siroop (1 el)
Pure chocolade (80%)
Snuf zout
Evt: rozijnen of dadels in kleine stukjes
Doen:
Verwarm oven voor op 175 graden en bedek een bakplaat met bakpapier (zonder PFAS, bijv merk ‘if you care’ EkoPlaza).
Wil je rozijnen of dadels toevoegen (doen, want is lekker)? Laat deze dan even een paar minuten wellen in lauwwarm water.
Doe de kikkererwten, havermeel, notenpasta, bakpoeder, zoetmiddel en zout in een blender of mix met staafmixer in een kom.
Snijd de chocola en evt dadels in kleine stukjes. Schep deze door het mengsel.
Maak een grote bol van het mengsel door het met je handen nog even kort te kneden. Pluk voor elk koekje een bolletje er af en druk deze zacht op de bakplaat. Laat wat ruimte vrij tussen de koekjes.
Bak de koekjes voor 10 - 15 minuten in de oven. De bovenkant moet licht bruin zijn, de binnenkant blijft zacht.
Meteen warm eten, want dit is te lekker om te bewaren!
Comments